Gheaţa cubică
Utilizarea gheţei
Gheaţa de regulă este folosită pentru a răci bauturile, însă aceasta este o mentalitate post sovietică dar cunoaste-ţi oare că acest produs are o gamă mult mai largă de utilizare.
Nici un barman nu îşi imaginează activitate fără gheaţă, fiindcă gheaţa este folosită în 90% din cocktailurile existente. Gheaţa este folosită nu numai pentru a răci cocktailul dar şi pentru a menţine o temperatură joasa pe o perioadă mai îndelungată de timp. Daca dvs. aţi încerca o băutură rece şi tot aceeaşi băutură însă cu gheaţă, cu siguranţă veţi simţi diferenţa de gust.
Cu un cub de gheaţă se poate rapid răci o cană fierbiente cu ceai sau cu cafea.
Şampania şi vinul sec, în restaurantele scumpe, de regulă se servesc în suporturi speciale umplute cu gheaţă pentru ca pe parcursul serii în sticlă să nu să se ridice temperatura. Vinurile de desert, in special Martini, nu sînt servite fără gheată.
Accumulatorul – cum se explica sip e site-ul Wikipedia ( lat. accumulator - colector , din latina accumulo – a colecta) – este un dispozitiv pentru acumularea energiei in scopul de a fi folosit ca sursa de energie. Gheata si este cea mai buna sursa de racire.
Daca voi preferati sa calatoriti, sau doar v-ati gandit sa mergeti la odihna la natura, in special pe timp cald, gheata – este o alegere buna ! In termosuri, care sunt de o variatie mare in comert, si nu sunt scumpe, gheata garantat va va asigura o temperatura joasa pe parcursul a 24 de ore.
Cosmeticenele recomanda doamnelor ca in fiecare dimineata, sa se simta mai energice, in loc de a spala fata si gatul cu apa sa le stearga cu cuburi de gheata. Aceasta procedura tonifica si intinereste pielea, reduce ridurile, intensifica circulatia si strange porii.
Gheata in sauna. Cine cunoaste pentru ce avem nevoie de gheata in sauna? Unii considera ca gheata este necesara pentru ritualuri specializate in unele tari. Altii cred ca gheata este necesara doar pentru aceea ca sa fie folosita in bauturi racoritoare pentru a se racori in moment ce sunt in sauna. Ceilalti cred ca cu ajutorul ghetei in sauna se fac anumite procedure cosmetice., In orice caz, care nu ar fi scopul, gheata este folosita in sauna, cat de absurd nu ar suna.
In procesul productiei mezelurilor, in carnea tocata, pentru suculenta se adauga gheata alimentare, cam 20% componenta.
La intreprinderile ce se ocupa de producerea produselor de cofetarie, pentru racirea aluatului, in procesul de amestecare,se utilizeaza gheata. Gheata se adauga pentru ca aluatul sa nu creasca repede in volum, daca acesta nu cere un proces tehnologic.